Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Zgarnij 3% rabatu na przyszłe zamówienia!
Żurawina liofilizowana 100 g
Opis
Owoce żurawiny zawierają kwasy organiczne, witaminy B1, B2, B12, C, E prowitaminę A, sole mineralne( miedzi, molibdenu, żelaza, manganu, wapnia, glinu, cynku, srebra, kobaltu).
Dlaczego liofilizacja jest zdrowa?
Badania donoszą, że rozdrobnione do postaci molekuł składniki odżywcze są doskonale przyswajane przez organizm a podczas liofilizacji usunięte zostają rakotwórcze azotyny. Owoce, warzywa oraz przetwory nie tracą witamin oraz minerałów. Ważną zaletą liofilizacji jest też to, że poddawana głębokiemu zamrożeniu żywność nie wymaga środków zapobiegających utlenianiu ani konserwantów.
Jakie korzyści daje nam spożywanie owoców liofilizowanych jako domowa chrupiąca i słodka przekąska? - Zdrowe słodycze dla nas i naszych dzieci.
Żurawina a medycyna:
- Ma działania przeciwbakteryjne oraz przeciwgrzybicze
- Skuteczna w walce z infekcjami pęcherza moczowego
- Skuteczna w walce z schorzeniami skóry
- Skuteczna w walce z wrzodami żołądka
- Wzmacnia układ odpornościowy
- Obniża poziom cukru we krwi
- Wzmacnia siłę mięśnia sercowego
Wartości odżywcze na 100 g:
- Wartość energetyczna 1556 kJ/372 kcal
- Tłuszcze 2,10 g
- Węglowodany 75,5 g
- Białko 4,62 g
Opakowanie:
Szczelnie zapakowany w opakowanie typu "doypack" co umożliwia wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania, a co najważniejsze pozwala na zachowanie dłuższej świeżości.