![](/libraries/images/1px.gif)
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Zgarnij 3% rabatu na przyszłe zamówienia!
Soja 1 kg
Opis
Soja to roślina, należy do grup warzyw strączkowych. Ma wiele właściwości leczniczych, wartości odżywczych i smakowych, dlatego znalazła zastosowanie zarówno w lecznictwie, jak i w kuchni.
Jak gotować soję:
- Jedną szklankę soi zalać 5 szklankami wody i zostawić do napęcznienia na noc
- Wodę odlać, soję przepłukać, zalać świeżą wodą i gotować od 2 do 3 godzin, aż będzie miękka.
- Posolić i doprawić na sam koniec gotowania.
Ze względu na swoje właściwości wytwarza się z niej mleczko sojowe, oleje, kiełki, sosy, mąki, serki sojowe np. tofu, miso, a także makarony, kotleciki, pasztety, parówki, a nawet batony, budynie oraz wiele innych.
Soja a medycyna:
- Jest cennym źródłem białka roślinnego
- Może łagodzić objawy menopauzy
- Wspomaga w chorobach wątroby
- Podnosi poziom "dobrego" cholesterolu
- może zmniejszyć ryzyko osteoporozy
Regularne spożywanie soi sprawi, że nasz organizm otrzyma zastrzyk wysokowartościowych biologicznych białek, potasu, magnezu, fosforu, wapnia, żelaza, witamin B1, B2, PP, E, K, A i C oraz innych z grupy B.
Opakowanie:
Szczelnie zapakowana w opakowanie typu "doypack" co umożliwia wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania, a co najważniejsze pozwala na zachowanie dłuższej świeżości.