Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Zgarnij 3% rabatu na przyszłe zamówienia!
Pasta sezamowa Tahini
Opis
Otrzymywana jest poprzez zmielenie ziaren sezamu, posiada przyjemny smak i gęstą konsystencję przypominającą ciągnący się krem.Tahini jest popularnym przysmakiem w kuchni krajów wschodniej części basenu Morza Śródziemnego.
Pasta sezamowa Tahini nadaje się d naleśników, omletów, racuchów, ciast, batoników, kanapek, tortów, lodów, deserów, dipów, burgerów, owsianek, dań wegetariańskich, sosów.
Sezam stanowi dobre źródło witamin, minerałów, nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz błonnika pokarmowego.
W jego składzie występują m.in.: witaminy z grupy B (B1, B2, B3, B6, kwas foliowy), witamina A i E, a także wapń, magnez, żelazo, fosfor, potas i cynk.
Pasta sezamowa Tahini a medycyna:
- Przeciwdziała tworzeniu się zmian miażdżycowych
- Jest źródłem związków zapewniających młody i zdrowy wygląd skóry
Smaczna i zdrowa pasta tahimi, nadaje się idealnie do pas lub różnych dań. Nadaje im odpowiedni aromat i konsystencję.
Agata
Pyszne ! Tak powinno smakować Tahini. Idealne do owsianek i hummusu.