Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Zgarnij 3% rabatu na przyszłe zamówienia!
Kolendra 500 g
Opis
Kolendra (łac. Coriandrum L.) to roślina, która odnalazła zastosowanie w kuchni jako przyprawa oraz dodatek do dekoracji pysznych ciast, ponadto ma liczne właściwości lecznicze, a w medycynie naturalnej jest wykorzystywana już od lat.
Kolendra w kosmetyce
Olejek z kolendry odnalazł także swoje zastosowanie w kosmetyce. Dzięki połączeniu z olejkiem z szałwii, bergamotki, bzu oraz kwiatu jabłoni jest świetnie wykorzystywany w perfumerii, ponadto używa się go także jako środek zapachowy mydeł, kremów lub balsamów oraz w aromaterapii.
Kolendra w kuchnia
Liście Kolendry mają delikatnie anyżowy zapach, są wykorzystywane zwłaszcza w kuchni azjatyckiej. Kolendry możemy użyć np. do potraw słodkich oraz pikantnych. Warto wspomnieć, że kolendra jest jednym z głównych składników mieszanki curry, a na Bliskim wschodzie stanowi bardzo popularny dodatek do mięsa, gulaszu i innych rodzajów mięs. Kolendrę można wykorzystać także podczas przygotowywania ciast i lodów.
Kolendra jest składnikiem słynnego sosu guacamole.
Kolendra a medycyna:
- Pomaga oczyścić organizm z toksyczych metali
- Pomaga przy zatruciu pokarmowym
- Pomaga zwalczać niestrawność
- Pomaga zwalczać pasożyty jelitowe
- Pomaga oczyszczać wątrobę
- Nasiona Kolendra pomagają obniżyć poziom cukru, ciśnienia i cholesterolu
- Działa uspokajająco
Opakowanie:
Szczelnie zapakowany w opakowanie typu "doypack" co umożliwia wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania, a co najważniejsze pozwala na zachowanie dłuższej świeżości.