
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Zgarnij 3% rabatu na przyszłe zamówienia!
Jeżyna liofilizowana 100 g
Opis
Jeżyna ma wysoką zawartość witaminy C i najwięcej witaminy E z wszystkich owoców. Zawierają błonnik i witaminy B, B6 oraz prowitaminę. Jeżyny maja mnóstwo właściwości zdrowotnych. Przyspieszają przemianę materii, działają moczopędnie, regulują pracę układu pokarmowego. Są jednymi z najzdrowszych owoców.
Dlaczego liofilizacja jest zdrowa?
Badania donoszą, że rozdrobnione do postaci molekuł składniki odżywcze są doskonale przyswajane przez organizm a podczas liofilizacji usunięte zostają rakotwórcze azotyny. Owoce, warzywa oraz przetwory nie tracą witamin oraz minerałów. Ważną zaletą liofilizacji jest też to, że poddawana głębokiemu zamrożeniu żywność nie wymaga środków zapobiegających utlenianiu ani konserwantów.
Jakie korzyści daje nam spożywanie owoców liofilizowanych jako domowa chrupiąca i słodka przekąska? - Zdrowe słodycze dla nas i naszych dzieci.
Jeżyny a medycyna:
- Mogą zapobiec nowotworom
- Wspomagają pracę układu krążenia
- Zapobiegają chorobom oczu
- Wzmacniają kości
- Łagodzą objawy PMS i menopauzy
- Regulują poziom cukru we krwi
- Wspomagają odchudzanie
- Opóźniają proces starzenia się skóry
Wartości odżywcze na 100 g:
- Wartość energetyczna 1122 kJ/268 kcal
- Tłuszcze 3,30 g
- Węglowodany 32,70 g
- Białko 9,30 g
Opakowanie:
Szczelnie zapakowany w opakowanie typu "doypack" co umożliwia wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania, a co najważniejsze pozwala na zachowanie dłuższej świeżości.