Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Zgarnij 3% rabatu na przyszłe zamówienia!
Jabłko liofilizowane 100 g
Opis
Jabłka to najpopularniejsze polskie owoce. Nasze jabłka liofilizowane bez dodatku cukru zawierając dużo naturalnego błonnika, dzięki któremu poprawiają proces trawienia, wymiatają niestrawione resztki pokarmu, neutralizują substancje toksyczne i obniżają poziom cholesterolu. Dzięki kwartynie jabłka poprawiają krążenie krwi i wzmacniają serce. Oferujemy jabłuszka w postaci kostek.
Dlaczego liofilizacja jest zdrowa?
Badania donoszą, że rozdrobnione do postaci molekuł składniki odżywcze są doskonale przyswajane przez organizm a podczas liofilizacji usunięte zostają rakotwórcze azotyny. Owoce, warzywa oraz przetwory nie tracą witamin oraz minerałów. Ważną zaletą liofilizacji jest też to, że poddawana głębokiemu zamrożeniu żywność nie wymaga środków zapobiegających utlenianiu ani konserwantów.
Jakie korzyści daje nam spożywanie owoców liofilizowanych jako domowa chrupiąca i słodka przekąska? - Zdrowe słodycze dla nas i naszych dzieci.
Jabłka a medycyna:
- Chroni organizm przed wieloma schorzeniami
- Obniża poziom cholesterolu
- Reguluje poziom cukru we krwi
- Chronią przed zawałem
- Ma zdolność oczyszczania organizmu
- Regularne jedzenia jabłka ułatwia wchłanianie wapnia
- Ma właściwości odchudzające
Wartości odżywcze na 100 g:
- Wartość energetyczna 1540 kJ/368 kcal
- Tłuszcze 0,90 g
- Węglowodany 81,40 g
- Białko 1,90 g
Witaminy:
- A - Poprawia wzrok oraz utrzymuje prawidłowy stan włosów i paznokci
- C - Usprawnia układ odpornościowy
- E - Zapobiega tworzeniu się skrzepów w naczyniach krwionośnych.
- K - Zapewnia prawidłową krzepliwość krwi
- B6 - Poprawia funkcjonowanie układu nerwowego oraz zwiększa odporność organizmu
Minerały:
- Magnez
- Fosfor
- Żelazo
- Cynk
- Potas
- Sód
- Wapń
Opakowanie:
Szczelnie zapakowany w opakowanie typu "doypack" co umożliwia wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania, a co najważniejsze pozwala na zachowanie dłuższej świeżości.