
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Zgarnij 3% rabatu na przyszłe zamówienia!
Czerwona porzeczka liofilizowana 100 g

Opis
Czerwone porzeczki mają nie tylko właściwości zdrowotne, lecz także pielęgnacyjne. Dzięki dużej zwartości pektyn kontrolują poziom cukru i cholesterolu we krwi, a dzięki obecności polifenoli łagodzą bóle menstruacyjne. Czerwona porzeczka, to źródło witaminy C, fruktozy i glukozy. Ze względu na swój niepowtarzalny smak oraz bardzo apetyczny wygląd, idealnie komponują się na naszym talerzu. Oferujemy Państwu całe owoce porzeczki, zachowujące wszystkie wartości odżywcze.
Dlaczego liofilizacja jest zdrowa?
Badania donoszą, że rozdrobnione do postaci molekuł składniki odżywcze są doskonale przyswajane przez organizm a podczas liofilizacji usunięte zostają rakotwórcze azotyny. Owoce, warzywa oraz przetwory nie tracą witamin oraz minerałów. Ważną zaletą liofilizacji jest też to, że poddawana głębokiemu zamrożeniu żywność nie wymaga środków zapobiegających utlenianiu ani konserwantów.
Jakie korzyści daje nam spożywanie owoców liofilizowanych jako domowa chrupiąca i słodka przekąska? - Zdrowe słodycze dla nas i naszych dzieci.
Czerwona porzeczka a medycyna:
- Pomaga w leczeniu chorób układu krążenia
- Łagodzi objawy zaburzeń żołądkowo-jelitowych
- Zwiększa odporność organizmu
- Łagodzi bóle menstruacyjne
- Pomaga kontrolować poziom cukru we krwi
- Pomaga kontrolować poziom cholesterolu
- Wzmacnia skórę i paznokcie
Wartości odżywcze na 100 g:
- Wartość energetyczna 1356 kJ/324 kcal
- Tłuszcze 1,40 g
- Węglowodany 52,30 g
- Białko 9,90 g
Witaminy:
- A - Poprawia wzrok oraz utrzymuje prawidłowy stan włosów i paznokci
- C - Usprawnia układ odpornościowy
- E - Zapobiega tworzeniu się skrzepów w naczyniach krwionośnych
- K - Zapewnia prawidłową krzepliwość krwi
- B6 - Poprawia funkcjonowanie układu nerwowego oraz zwiększa odporność organizmu
Minerały:
- Magnez
- Fosfor
- Żelazo
- Cynk
- Potas
- Sód
- Wapń
Opakowanie:
Szczelnie zapakowany w opakowanie typu "doypack" co umożliwia wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania, a co najważniejsze pozwala na zachowanie dłuższej świeżości.