Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Zgarnij 3% rabatu na przyszłe zamówienia!
Curry 200 g
Opis
Zastosowanie Curry w kuchni.
Curry w kuchni śmiało stosujemy jako smaczną przyprawę do potraw, która nadaje żółtą barwę oraz aromat.
Chętnie dodajemy ją do potraw z ryżu, dań mięsnych czy nawet jako dodatek do sosów czy zup.
Najpopularniejsze danie z użyciem Curry? - Kurczak Curry z ryżem.
Najczęściej stosowany skład:
Kurkuma, kozieradka, kolendra, kmin rzymski, cynamon, goździki, gałka muszkatałowa, anyż, imbir, pieprz cayenne, czosnek, chili i gorczyca.
Curry a medycyna:
- Zapobiega chorobom układu krążenia
- Obniża poziom glukozy
- Ma korzystny wpływ na chorobę Alzheimera
- Wspomaga układ kostny
- Zwalcza bakterie
- Działa przeciwzapalnie
Wartości odżywcze na 100 g:
- Wartość energetyczna 1407 kJ/325 kcal
- Tłuszcze 14 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,6 g
- Węglowodany 69,3 g, w tym cukry 0,7 g
- Błonnik 53 g
- Białko 15 g
Opakowanie:
Szczelnie zapakowany w opakowanie typu "doypack" co umożliwia wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania, a co najważniejsze pozwala na zachowanie dłuższej świeżości.